CAESAR II ®

Program de referinţă pentru analiza flexibilităţii şi tensiunilor în sistemele de conducte

De la apariţia sa în anul 1984, Intergraph CAESAR II a devenit programul de analiză a flexibilităţii şi tensiunilor în sistemele de conducte cel mai utilizat pe plan mondial, devenind programul faţă de care sunt comparate toate celelate. Reprezintă o soluţie completă ce permite analiza rapidă şi precisă a sistemelor de conducte supuse unei mari varietăţi de încărcări, incluzând greutatea proprie, presiunea, dilatarea termică, sarcinile seismice precum şi alte condiţii de încărcare statică şi dinamică, pe baza unor variabile definite de către utilizator şi a normelor industriale acceptate. CAESAR II este cuplat bi-directional cu Intergraph CADWorx.


PV Elite™

Analiza vaselor sub presiune şi a schimbătoarelor de căldură

Intergraph PV Elite oferă inginerilor, proiectanţilor, fabricanţilor şi inspectorilor soluţii adecvate pentru analiza vaselor sub presiune şi a schimbătoarelor de căldură. Deoarece programul este uşor de învăţat şi folosit, el este un instrument perfect atât pentru utilizarii frecvenţi ca şi pentru cei ocazionali ce au nevoie să realizeze rapid şi în deplină confidenţă calcule conforme cu standardele de siguranţă aplicabile. Programul de-asemenea evaluează şi re-calibrează vase sub presiune existente, include analiza de tip Fitness for Service, şi abordează vasul în anasamblu, luând în consideraţie toate regulile de calcul a grosimilor, a tensiunilor şi încărcări precum acelea din vânt şi seism.


TANK™

Analiza exactă și eficace a rezervoarelor

Intergraph TANK a fost conceput pentru a permite proiectarea, analiza și verificarea rezervoarelor sudate de stocare a produselor petroliere în conformitate cu API 650 și 653. Acesta pune la dispoziţia posesorilor și utilizatorilor de rezervoare precum și firmelor de inginerie un instrument de calcul rapid și precis pentru rezervoarele noi și de evaluare pentru rezervoare existente. Programul permite proiectarea și analiza grosimii mantalei și a fundului, a capacelor conice rezemate pe structure metalice, analiza cerinţelor de operare și întreţinere ca și a altor factori ce afectează proiectarea și siguranţa în exploatare, cum sunt presiunea interioară, vidul, tasarea fundaţiei, efectele acţiunii din vânt și seism.